MIR in Landschaftspark Duisburg Brachen Siedlung

De MIR

te Arnhem

ONTWERP

ARCHITECTUUR

DUURZAAM

ZELFBOUW

MIR is een koppelstation (een mobiele projectlocatie) voor personen, instellingen en bedrijven die nieuwe verbindingen willen onderzoeken tussen de kunsten, vormgeving, architectuur, wetenschap, onderwijs, bedrijfsleven en de samenleving.

MIR initieert projecten die gericht zijn op de uitwisseling van kennis en ervaring tussen de beeldende kunsten, wetenschap, techniek en onderwijs. In alle sectoren worden de grenzen verlegd en ontstaan er overlapgebieden waarin veel te ontdekken en te ontginnen valt. MIR wil effectieve koppelingen maken tussen partijen die in een creatief onderzoek of productie tot praktische samenwerking willen komen.

De basis unit van de MIR is een zee container. Het interieur van de container is uit te schuiven. Vanuit de basis unit zijn de aan te koppelen units toegankelijk gemaakt.

De MIR kan overal staan. Op de plek waar MIR tijdelijk staat dient hij als generator voor creatieve processen.

In op aan (en rondom) de MIR kan van alles gebeuren. De MIR is hierin koppelend element.

De MIR voorziet in zijn eigen warmte en electriciteit, zonder daarmee het milieu te belasten.

De MIR is idee van Alphons ter Avest buroBois heeft ondersteund op het gebied van Ontwerp en duurzaamheid.

interieur MIRInterieur tent MIR
concept MIRImpressie MIR experiment ontwerp onderzoek DTO arnhem Alphons ter AvestImpressie MIR MIR avond DuisburgAanzicht MIR op locatie experiment ontwerp onderzoek DTO arnhem Alphons ter AvestLocatie MIR duurzaamheid conceptDuurzaamheid concept MIR te DuisburgAanzicht MIR