ontwerp verbouwing woonboerderij

ONTWERP BOERDERIJ

te Didam

INTERIEUR

WONEN

ARCHITECTUUR

ONTWERP

VERBOUW

De woonboerderij is verbouwd om het wooncomfort te verhogen.
De bewoners wilden nog een keer goed verbouwen en er dan zo lang mogelijk blijven wonen.
De woning is groot, dus er is niet uitgebreid. In plaats daarvan zijn er functies verplaatst om de ruimtelijkheid van de woning te vergroten en de beschikbare ruimte beter te gebruiken.
Zo is de bijkeuken verplaatst naar de voormalige speelkamer in het bijgebouw. De oude bijkeuken is bij de bestaande keuken getrokken. Deze werd hierdoor ruim 2 keer zo groot. Hierdoor
is er een open prettige leefkeuken ontstaan. In de zijgevel en het dak is een stalen pui van 4m1 breed gerealiseerd. Deze glaswand wordt omkaderd door een houten spant dat refereert aan de bestaande spanten in de woonkamer. Door de pui komt meer licht de woonkamer binnen.
De oude spanten zijn ontdaan van hun verflaag zodat het hout weer zichtbaar wordt.

Door het kleurgebruik op de muren zijn de ruimten bij elkaar getrokken en ontstaat er een bijzonder prettig leefgebied.

Bouwkundige aannemer: Lamers bouw
Constructeur: Heijm de Heer

vouw- schuifpui licht staalpui verbinding binnen buitenDe stalen schuif- en vouwpui van binnenuit zicht op de tuin detail houten spant kleur woonkamerDetail houtenspant kleur woonkamer
ontwerp keuken woonkamer en eetkamer in eenWoonkamer, keuken en eetkamer vormen een geheel Detail kleur keukenDetail kleur keuken
plattegrond ontwerp woonboerderijPlattegrond ontwerp doorsnede ontwerpDoorsnede ontwerp aanzicht nieuwAanzicht ontwerp aanzicht bestaandAanzicht bestaand