woning 1905

VERBOUW WONING

te Arnhem

WONEN

ARCHITECTUUR

VERBOUW

INTERIEUR

De woning uit 1905 is gebouwd in Jugendstil. Typische stijlkenmerken zijn her en der in de woning terug te vinden, maar in het woongedeelte op de begane grond leken ze grotendeels verdwenen. De begane grond was in gebruik als appartement en hiervoor ingericht. Met het verwijderen van het verlaagde plafond kwamen allerlei originele details tevoorschijn.
De toegangsdeuren tot de woonkamer waren al wel zichtbaar en deze dienden als uitgangspunt voor het nieuwe interieur.
De ruimten zijn opnieuw gedefinieërd, door het verwijderen van een muur ontstaat er een verbinding tussen eetkamer en keuken, een leefkeuken.
Door de ensuite-kasten is de voorkamer meer gedefiniëerd.
De routing op de begane grond is veranderd, er is een verbinding tussen hal en keuken gemaakt. In het tussenhalletje komt de garderobe.
De L-vormige keuken is gecombineerd met een los blok, in dit blok zijn de koelkasten en een vriezer opgenomen. Aan de achterzijde hiervan is opbergruimte gecreëerd. De serre is tot tuinkamer getransformeerd door twee houten puien toe te voegen. Het kleurenschema op de begane grond versterkt de verbinding tussen tuin en Sonsbeekpark.

Aannemer: Dahlhaus
Keuken: de Wig

zicht vanuit de keukenZicht vanuit de keuken 3d interieur ontwerp Detail keuken De keuken met in het blok op de voorgrond de koelkasten en vriezer Bij de verbouw kwam het jugendstil plafond grotendeel intact tevoorschijnBij de verbouw kwam het jugendstil plafond grotendeels intact tevoorschijn Zicht vanuit zitkamerZicht op de ensuite en eetkamer vanuit zitkamer Detail kleurDetail kleur