verbouw villa

VERNIEUWBOUW VILLA

te Arnhem

WONEN

VERBOUW

ARCHITECTUUR

HOUT

INTERIEUR

DUURZAAM

De villa ligt aan de rand van de stad, in het groen, met een geweldig uitzicht over het land van de boer en op de rand van een bos. De woning is in de jaren 50 gebouwd en in de jaren 80 gerenoveerd en uitgebreid.

Nu is de villa gerenoveerd en getransformeerd tot een modern, prettig huis. De woning is opgedeeld in 2 delen; een slaapvleugel en een woonvleugel.

In de slaapvleugel hebben we de kamers gemoderniseerd. Bijzonder detail zijn de drie bloemramen in de kinderkamers, deze kunnen worden gebruikt als zitplek om lekker in de zon te kunnen lezen of om iets moois in te zetten. De gevels worden gestuct en alle kozijnen worden in een donkergrijze kleur geschilderd.

De woonvleugel is volledig vernieuwd, naast het slopen van een wand tussen de oude keuken en de eetkamer is het dak anderhalve meter verhoogd, zijn alle gevels na-geïsoleerd en is de achtergevel vervangen door een houten pui met veel glas. Alle kozijnen en de gevelbekleding van het woongedeelte zijn van onbewerkt Accoya Wood (verantwoord verduurzaamd, C2C gecertificeerd). Ze zijn dus niet geschilderd en zullen door de tijd heen natuurlijk vergrijzen. Het houten dak loopt door in een overkapping in de tuin. In de woonkamer hangt een kajuit, piept anderhalve meter boven het dak uit, deze wordt gebruikt als studeerkamer en biedt een mooi uitzicht over het veld.

Aannemer: Dahlhaus

Achteraanzicht Verbouw VillaAchteraanzicht detail
verbouw doorkijk keuken naar woonkamerDoorkijk keuken woonkamer
verbouw villa bestaande situatieAchteraanzicht bestaand Verbouw villa nieuwe situatieAchteraanzicht nieuw Verbouw villa keukenInterieur keuken Verbouw villa keukenInterieur keuken Bloemramen slaapkamers en entreeBloemramen zuidgevel overkapping terrasOverkapping terras detail houtaansluiting binnen buitenDetail overgang binnen buiten bij pui en overkapping