uitbouw vrijstaande woning

UITBREIDING WONING

te Velp

WONEN

ARCHITECTUUR

UITBOUW

INTERIEUR

HOUT

De opdrachtgevers hadden de wens om aan huis te kunnen sporten en schilderen. Maar hadden daar niet voldoende ruimte voor. Door aan het huis een aanbouw te maken kon dit wel worden gerealiseerd.

Gedurende het proces is de functie van de uitbouw veranderd van atelier en sportruimte naar slaapkamer en badkamer. Omdat het huis daarmee levensloopbestendig kan worden gemaakt.

In het ontwerp van de uitbreiding is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame materialen. Zo zijn zowel de houten gevel als de houten kozijnen van accoya. En bestaat de dakbedekking uit een extensief groendakpakket. In het eerste ontwerp was ook een groene gevel aan de noordzijde bedacht. om de uitbreiding nog meer in de omgeving op te laten gaan. De uitbreiding is zeer goed geïsoleerd.

Naast de uitbreiding wordt de loggia op de eerste verdieping dichtgezet (om meer ruimte in de nieuwe muziekkamer te realiseren) en wordt de indeling van de begane grond veranderd, zodat een ruime woonkeuken ontstaat.

Bouwkundige uitwerking en aannemer: Lamers bouw
Constructeur: Heijm de Heer

Aansluiting zijgevel aan bestaand
Aansluiting zuidgevel uitbouw
Door het groene dak gaat de uitbouw op in de omgeving Vooraanzicht vanaf oprit Interieur houten spantInterieur uitbouw met houten spant Interieur houten spantInterieur uitbouw met houten spant Achteraanzicht uitbouwAchteraanzicht uitbouw Achteraanzicht uitbouwAchteraanzicht uitbouw