voorgevel woning

UITBOUW WONING

te Rheden

ARCHITECTUUR

WONEN

HOUT

VERBOUW

UITBOUW

DUURZAAM

ONTWERP

De woning is in het verleden verbouwd en uitgebreid. De bestaande uitbouw is met dit ontwerp aangepast en uitgebreid. Het dak heeft nu dezelfde hellingshoek als het originele dak gekregen. Hierdoor past de uitbouw beter bij de oorspronkelijke woning. De oorspronkelijke pannen zijn hergebruikt.

De twee dakkapellen zijn doorgetrokken tot op het maaiveld, hierdoor breken ze het forse volume van de uitbouw. De houten kapellen contrasteren qua materialisering met de bestaande metselwerk gevel. Het hout is onbewerkt en zal langzaam vergrijzen.

De nieuwe geveldelen zijn ook bekleed met accoya in 3 verschillende hoogtematen, random aangebracht. Hierdoor krijgt de woning een moderne uitstraling.

Door de verbouw van de uitbouw zijn er twee extra slaapkamers gecreëerd. De constructie van de oorspronkelijke houten kap was weggewerkt in wandjes, maar is nu weer in het zicht.

Aannemer: Tonnie Jansen

Bouwkundige uitwerking: SR bouwadvies

moderne dakkapellenDe dakkapellen lopen door tot op maaiveld
detail van de dakkapelDetail voet dakkapel
oude situatieBestaande situatie Ontwerp3d ontwerp woning met moderne dakkapellennieuwe situatie plattegrondPlattegrond eerste verdieping