woning

ONTWERP WONING

te Arnhem

WONEN

ARCHITECTUUR

ONTWERP

INTERIEUR

DUURZAAM

Ontwerp woning met 4 bouwlagen. Aan de rand van het centrum wordt een nieuw stadshuis gebouwd. De opdrachtgevers willen in dit huis wonen en werken combineren.

Het souterrain lig 2 meter onder straatpeil. Aan de achterzijde (noord) is de kavel uitgegraven, door een bijzondere tuintrap bereik je het achterpad. Zowel vanuit de woonkamer in het souterrain als vanuit de eetkamer op de begane grond kijk je door een 6m1 hoge pui uit op de tuintrap. De beide ruimten zijn met elkaar verbonden door een vide. Op de eerste verdieping liggen 2 slaapkamers en een badkamer. De tweede verdieping is wat kleiner, de gevellijn ligt een stuk terug. Hierdoor ontstaat een groot dakterras op het zuiden.

Op het dak liggen zonnecellen voor de energievoorziening en een zonneboiler voor het water. Het hele pand is goed geïsoleerd en bewust gedetailleerd, hierdoor ontstaat een heel energiezuinig huis.

ontwerp tussenwoning kavel zelfbouwen architect arnhem3d doorsnede van de woning ontwerp tussenwoning kavel zelfbouwen architect arnhemZicht op vide ontwerp tussenwoning kavel zelfbouw architect arnhemZicht vanuit keuken naar vide ontwerp tussenwoning kavel zelfbouwen architect arnhemPlattegronden