patio

ONTWERP VILLA

te Arnhem

WONEN

ARCHITECTUUR

INTERIEUR

ONTWERP

In het ontwerp van de villa is rekening gehouden met de manier waarop de bewoners de woning willen gebruiken. Bij mooi weer kunnen de schuifpuien in de woonkamer aan beide zijden open. Hierdoor kan er volop van buiten genoten worden en worden binnen en buiten met elkaar verbonden. De keuken en woonkamer lopen in elkaar over, hierdoor ontstaat een fijne aaneengesloten leefruimmte.

De slaapvertrekken zijn opgesplitst in 2 delen. Waardoor de ouders een aparte vleugel in de woning hebben. Zij hebben naast hun badkamer ook een buitenbadkamer. De overige slaapkamers bevinden zich aan de voorzijde van de woning. In het plan is een inpandige garage opgenomen, deze kan in de toekomst tot slaapkamer worden getransformeerd.

De kavel is zowel aan de voor- als achterzijde gelegen aan een straat. Hierdoor is er niet echt sprake van een achtertuin en moet de privacy op een andere manier worden vormgegeven. Dit gebeurt door het huis te voorzien van 2 patio’s en een tuinmuur.

Het dak van de villa is voorzien van een sedum begroeiing, dit zorgt, samen met de passieve spouwmuurisolatie, voor een bijzonder goed geïsoleerde woning.

Bovenaanzicht
3d plattegrond
Gevel woonkamer vanuit patio Detail woonkamer