vogelvlucht situatie

ONTWERP HOTEL

te Arnhem

ARCHITECTUUR

ONTWERP

Dit ontwerp van een hotel is mijn afstudeeropdracht aan de AvB 2006 In Arnhem is er tekort aan kamers in het hoge en lage logies segment. In de logiesplaats worden die 2 vragen gecombineerd. Beide logiesprincipes hebben elk hun eigen benadering nodig. In het 5* hotel zijn zaken als m2, m1 aan de gevel en faciliteiten belangrijk. Alles moet perfect zijn en goed geregeld. In het hostel zijn alleen minimale faciliteiten nodig: een bed, een douche, de rest is mooi meegenomen.

Het hotel maakt het hostel mogelijk, het hostel nestelt zich in de holten van het hotel. Het hostel faciliteert personeel voor het hotel. De hostel bezoeker kan gebruik maken van bepaalde faciliteiten van het hotel. De hotel bezoeker kan genieten van de verhalen van de hostel bezoeker.
De Nelson Mandela brug is de locatie voor de logiesplaats. De brug is een object met 24hrs beweging. De stoet auto’s dunt zich weliswaar uit naarmate de nacht vordert, verdwijnen doet ie echter nooit. Er is dus constant beweging en de logiesplaats kan juist dan als tegenhanger dienen. Een interessant gegeven is het al aanwezige 2e maaiveld. Het symboliseert de twee verschillende werelden van het (luxe) hotel en het (budget) hostel. Het geeft een mogelijkheid om twee werelden naast elkaar te laten bestaan.

De overstekken worden gedeeltelijk opgevangen door de gevel. Deze is opgebouwd uit stalen kokers van gemiddeld 50×50 cm. Deze zijn gevuld met beton. Daarnaast vangt de kern, die over de volle lengte van het gebouw loopt de krachten op. De kokers, waarin het hostel zich bevindt zorgen voor de benodigde stabiliteit.

Principe hotel versus hostel
Avb vijf sterren hotel budget hostel ontwerp architectuur concept arnhemSituatie
Avb vijf sterren hotel budget hostel ontwerp architectuur conceptVooraanzicht Avb vijf sterren hotel budget hostel ontwerp architectuur concept arnhem Academie van bouwkunstZicht vanaf richting Oosterbeek Avb vijf sterren hotel budget hostel ontwerp architectuur concept arnhemZicht vanaf richting Arnhem Zuid Avb vijf sterren hotel budget hostel ontwerp architectuur concept arnhem academie van bouwkunstDoorsnede over kokers waarin het hostel zich bevindt Avb vijf sterren hotel budget hostel ontwerp architectuur concept arnhemAlle plattegronden Avb vijf sterren hotel budget hostel ontwerp architectuur concept arnhemDetail gang met kokers en trap Avb vijf sterren hotel budget hostel ontwerp architectuur concept arnhemInterieur lobby