voorgevel woning

INTERIEUR VILLA

te Rheden

INTERIEUR

WONEN

ONTWERP

De villa ligt aan de rand van de Veluwezoom, in het groen. Vanuit de tuin loop je zo het bos in richting de Posbank. Het rietgedekte oorspronkelijke zomerhuis dateert uit 1924 en is in de jaren negentig al eens grondig verbouwd. Nu is de villa gerenoveerd en getransformeerd tot een modern, comfortabel huis.

De grote hal is beter benut door het realiseren van een grote garderobekast langs de lange zijde. Door het gebruik van lichte kleuren en stalen deuren, met veel glas, in de bestaande kozijnen tussen de hal, woonkamer en keuken oogt de hal veel lichter. De terrazzo vloer verbind de hal met de keuken en de bijkeuken.

De keuken heeft een nieuwe inrichting gekregen, hier is ook het lichte eiken toegepast als materiaal, gecombineerd met een betonnen aanrechtblad. Aan de overzijde van het lage blok is een kast van vloer tot plafond gerealiseerd.

Op de eerste verdieping zie je de vorm van de rieten kap goed terugkomen. Dit zorgt voor heel specifiek vormgegeven ruimtes. Door gebruik te maken van maatwerk meubilair kunnen deze heel efficiënt en comfortabel worden ingericht.

De slaapkamer heeft een nieuwe kledingkast gekregen, de kast is ingericht en gemaakt door de Wig, zij hebben de indeling volledig op de wensen van de bewoners afgestemd. De bedombouw matcht de kledingkast.

In de badkamer is gekozen voor wit gestucte plafonds en schuine delen van de kap. Dit wordt gecombineerd met antracietkleurige tegels, eiken meubels en wit sanitair. De tegels onder het bad  zijn geprofileerd en vormen een anti slip tapijt.

Aannemer: Dahlhaus

Meubelmaker: de Wig

landhuis rheden interieurDe woning vanuit de lucht
stalen binnendeur zwart terrazzo vloerDeur entreehal naar keuken

garderode kast terrazzo hal interieur Garderobekast entreehal

Plattegronden De hoge kast in de keuken en doorzicht naar hal ontwerp keuken hal interieurHet ontwerp van de keuken- en garderobekast

keuken beton aanrecht Trazz apeldoorn eiken kastjes bora

Het lage keukenblok

stalen binnendeur zwart berker eiken lambrisering

Deur woonkamer naar entree

ontwerp badkamer interuer los bad mosa tegelsHet ontwerp van de badkamer en slaapkamer

bedombouw eiken tonone lampjesDe bedombouw

ontwerp badkamer interieur los bad mosa tegelsHet witte bad met de antraciet tegels

ontwerp badkamer interieur los bad mosa tegelsTwee texturen, dezelfde kleur