voorgevel woning

GEVELTRANSFORMATIE

te Arnhem

ARCHITECTUUR

WONEN

TRANSFORMATIE

De woning is in 2009 intern volledig verbouwd. Nu is de gevel onderhanden genomen en zijn de puntjes op de i gezet.

buroBois is gevraagd een ontwerp te maken om het aanzicht van de woning te Arnhem aansprekender te maken. De gevel is gestuct en geschilderd in een witte kleur, daarboven is een houten gevelbekleding (van platowood) gerealiseerd. De gevelbekleding is rondom zorgvuldig uitgedetailleerd, dit zorgt voor mooie doorlopende lijnen in de gevels. De pergola, entree en garage zijn mee ontworpen en vormen, met de gevelbekleding, een geheel. De 3 grote ramen aan de voorzijde zijn in een kader geplaatst, hierdoor ontstaat een groter gebaar en wordt de uitstraling van de woning duidelijker.

Het hout op de gevels, de garage, de pergola en de entree is van Platowood.

Aannemer: Bouw en klussenbedrijf Krol

De timelapse, gemaakt door de opdrachtgever, geeft een goed beeld van de bouw 2e fase; de entree, de gevelbekleding en het stucwerk.

Detail entree pergulaDetail entree pergola
Detail hoek pergolaDetail pergola hoek
VooraanzichtVooraanzicht
Time-lapse AchteraanzichtAchteraanzicht Vooraanzicht

Vooraanzicht

Detail hoek bij garageDetail hoek bij garage
Detail garageDetail garage