architect Suzanne Nagtegaal

BURO

buroBois is in 2010 opgericht door architect Suzanne Nagtegaal. Het buro zet mooie dromen om in goede ontwerpen. “Ik ontwerp met hart en ziel een gebouw wat in alle opzichten bij u past” Daarbij is de samenwerking met u als opdrachtgever erg belangrijk.

Bois is Frans voor hout en bos. buroBois heet zo omdat het graag werkt met hout (en een Nagtegaal zich goed voelt in het bos).

EXPERTISE ARCHITECT

Suzanne Nagtegaal heeft sinds september 2000 brede ervaring opgedaan bij diverse bureaus waaronder bdarchitectuur, studio Groen + Schild en FARO architectuur en research. In maart 2010 is zij met buroBois gestart.

SAMENWERKING

buroBois zoekt verbindingen met andere marktpartijen voor aanvullende kennis en capaciteit wanneer dat nodig is. buroBois beschikt over een uitgebreid netwerk van adviseurs en experts.

buroBois werkt vaak samen met Barry Schenning en Rik Regtering, we bieden samen een totaalpakket voor elke verbouw of nieuwbouw opdracht, dus van initiatief tot oplevering.

WERKWIJZE

Voor een aanbouw, uitbouw of verbouwing van uw woning, voor een nieuwbouw woning, voor een passiefhuis ontwerp, voor een duurzamer gebouw of woning, voor interieur advies voor woning of kantoor, voor workshops over architectuur, interieur of duurzaamheid kunt u bij buroBois terecht.

MOOI

Mooi betekent hier ruimtelijk goed doordacht; dus ruimten die qua verhouding kloppen en waar je logisch gebruik van kan maken.

Mooi betekent ook met liefde gedetailleerd, waarbij ieder materiaal goed tot zijn recht komt. Dit resulteert in een gebouw dat nooit verveelt om naar te kijken en dat heel lang goed functioneert.

SOLIDE

Natuurlijk moet een ontwerp goed doordacht zijn qua constructie. buroBois ontwerpt vanaf het allereerste initiatief de constructie mee.
De constructie wordt hiermee onderdeel van het architectonische ontwerp. Hierdoor ontstaat een solide uitvoerbaar ontwerp.

MAATWERK

Het ontwerp moet u passen als een maatpak. Elke verbouwing, uitbouw of nieuwbouw is anders, daarom maakt buroBois altijd een uniek ontwerp voor uw droom, samen met u.

TRIAS ENERGETICA

Fossiele brandstof raakt op. In de nabije toekomst zal onze energie steeds meer gaan kosten. Het wordt steeds belangrijker om de energievraag van gebouwen te beperken.
Dit doet buroBois door gebouwen bijzonder goed te isoleren. En door gebruik te maken van passieve zonne-energie en de benodigde energie zoveel mogelijk uit hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen te halen.

DUURZAAM

buroBois ontwerpt met het oog op de toekomst. Gebouwen gaan langer mee als ze bewust zijn vormgegeven. De duurzaamheid van een gebouw wordt mede bepaald door hoe het is opgebouwd, welke materialen er zijn gebuikt, hoe het is geïsoleerd en hoe het gebouw is georiënteerd ten opzichte van bijvoorbeeld de zon.

EERLIJK MATERIAALGEBRUIK

Materiaal haalt buroBois liefst van dichtbij. Bij elk project zoekt buroBois passende materialen. Het doel is het realiseren van gezonde gebouwen waarin de mens en zijn belevingswereld centraal staan. buroBois zoekt altijd naar de meest duurzame oplossing.  “Ik hou van hout omdat het leeft en makkelijk in elke vorm te bewerken is.”

HERGEBRUIK

Bij een verbouwing wordt er heel wat gesloopt en komt er heel veel bouwmateriaal vrij. Waar mogelijk probeert buroBois, in overleg met de aannemer, deze materialen een goede herbestemming te geven.

LICHT, LUCHT EN RUIMTE

Een ontwerp moet passen bij zijn gebruiker en moet functioneel zijn. Maar de beleving van ruimtes is minstens zo belangrijk. Zichtlijnen en kunnen genieten van een mooi uitzicht dragen bij aan de kwaliteit van het ontwerp. Het bewust inzetten van licht, lucht en ruimtelijkheid maken van elke ruimte iets bijzonders. 

foto_f